IMG_2642

Ter voorbereiding van de derde editie van het Colloquium Zorg & Vastgoed, dat zal plaatsvinden op 30 maart 2015, brachten organisatoren Lindbergh Consult, KBC, Group S en KU Leuven/Kulak op 11 december 2014 een aantal vooraanstaande zorgactoren samen voor een rondetafelgesprek. Op deze manier wensten de organisatoren van het Colloquium Zorg & Vastgoed een forum te creëren om ideeën en oplossingen aan te reiken aan de sector, die in 2015 voor een aantal grote uitdagingen staan.

Clara Van den Broeck (Zorgnet Vlaanderen), Evi Beyl (VVSG), Pascale Hulpiau (OCMW Gent), Luc Van Gorp (Wit-Gele Kruis), Staf Mariën (OCMW Genk), Ronald De Buck (VZW de Foyer) en Dominiek Beelen (SLG) tekenden present voor een uitermate boeiend debat rond volgende thema’s:

VIPA verdwijnt wat nu ?
Meer inzetten op thuiszorg: impact op wooncomponent en zorg
Persoonsgerichte financiering : rugzakprincipe, wooncomponent scheiden ?
Ondernemerschap vs overregulering
Hoe met beperkte middelen en regulering komen tot efficiënt en bevlogen personeelsbeleid ?

Aan het einde van het rondetafelgesprek gaven alle deelnemers een ‘top 3’ van persoonlijke aanbevelingen voor het zorgbeleid in de toekomst.


Comments are closed.

 
Seniorenzorg die werkt

Lindbergh Consult helpt u met maatwerk in projectontwikkeling, beheer, aankoop en financiering van vastgoed maar ook bij het verbeteren van het rendement van uw exploitatie tot en met operationeel management. We nodigen u vrijblijvend uit voor een eerste kennismaking en helpen u graag bij het opzetten van goede seniorenzorg.