foto-website-toedracht-zorghotels

Op maandag 21 november organiseerden VOKA Health Community en Happy Aging een kennissessie rond nieuwe zorgvormen, “Zorghotels en herstelverblijven in Vlaanderen”. Ook Lindbergh Consult kon bijdragen aan deze uiterst leerrijke lezing.

De beperking van de ligduur in ziekenhuizen enerzijds en de vergrijzing van de bevolking met meer chronische zorg anderzijds, doen nieuwe tussenvormen van wonen en zorg ontstaan.
Vlaanderen kent steeds meer zorghotels en herstelverblijven. Maar wat zijn dat precies? Hoe verhouden ze zich tegenover vakantieverblijven? Welke doelgroepen maken er gebruik van herstelverblijven? Hoe worden ze betaald? Welk regelgevend kader is er voor deze tussenvormen van zorg? En zijn hier kansen voor hoteliers en revalidatiecentra? Hoe ervaren gebruikers van zorghotels hun verblijf?

Met deze kennissessie probeerden we duidelijkheid te scheppen over deze nieuwe zorgvormen in Vlaanderen. We bekeken hoe het er in Nederland, waar zorghotels al verder ingeburgerd zijn, aan toe gaat. En we belichtten mogelijke alternatieve financieringsvormen voor tussenvormen van zorg.

foto-website-toedracht-zorghotels-2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 
Seniorenzorg die werkt

Lindbergh Consult helpt u met maatwerk in projectontwikkeling, beheer, aankoop en financiering van vastgoed maar ook bij het verbeteren van het rendement van uw exploitatie tot en met operationeel management. We nodigen u vrijblijvend uit voor een eerste kennismaking en helpen u graag bij het opzetten van goede seniorenzorg.