Foto artikel

OCMW Visies, het driemaandelijkse tijdschrift van de vereniging van Vlaamse OCMW-secretarissen, publiceerde deze week het artikel ‘OCMW-patrimonium, last of lust?’. Dit artikel kwam in samenwerking met GD&A Advocaten tot stand door Hilde Bosmans en Thomas Voets.

Vandaag houden veel OCMW’s zowel hun vastgoed als de exploitatie van residentiële ouderenzorg, waaronder woonzorgcentra en assistentiewoningen, in eigen beheer. Nochtans, terwijl zorgexploitatie als een van de kernactiviteiten van een OCMW mag worden beschouwd, ontbreken voor het beheer van vastgoed vaak de knowhow en de middelen om het op een adequate manier op te volgen en te onderhouden. In bepaalde gevallen dringt een afweging tussen het behoud en de vervreemding/afstoting van het patrimonium zich dan ook op. In het artikel ‘OCMW-patrimonium, last of lust?’ geven Lindbergh Consult en GD&A Advocaten meer inzicht in de mogelijkheden die er hieromtrent voor OCMW’s bestaan.


One Response to "OCMW-patrimonium, last of lust?"
  1. LEYS GRETA zegt:

    Is het mogelijk het artikel “OCMW-patrimonium een last of lust?” aan mij te bezorgen.
    Met vriendelijke groeten,
    Greta Leys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 
Seniorenzorg die werkt

Lindbergh Consult helpt u met maatwerk in projectontwikkeling, beheer, aankoop en financiering van vastgoed maar ook bij het verbeteren van het rendement van uw exploitatie tot en met operationeel management. We nodigen u vrijblijvend uit voor een eerste kennismaking en helpen u graag bij het opzetten van goede seniorenzorg.